Wednesday, May 28, 2014

Humanitarna odbojkaška utakmica

Tekst priredio: Pavle Tenjović






Večeras, kao što smo to i najavili, održana je humanitarna obojkaška utakmica u sportskoj hali u Aleksincu. Ovo dešavanje organizovano je na inicijativu učenika i članova Djačkog parlamenta naše škole, Aleksinačke gimnazije, a uz punu podršku Kancelarije za mlade, ,,OTIS"-a, grafičkog ateljea ,,Bully" i odbojkaškog kluba.

Sastale su se 2 ekipe: jednu su činili članovi Odbojkaskog kluba ,,Aleksinac", dok su članovi druge bili upravo učenici naše škole, najbolji u ovom sportu. Jedan od gostiju je bio i Ljubiša Bojović, naš sugrađanin i član spasilačke ekipe koja je budno dežurala u Obrenovcu, te su tako svi prisutni mogli da dobiju informacije iz prve ruke o svim podvizima i atmoseri na terenu.










Meč je pratilo puno vernih navijača, ali i onih humanih ljudi velikog srca, koji su kartu za ovu manifestaciju platili simboličnim iznosem. Igrači su se trudili da igru učine što zabavnijom, bez pravog nadmetanja, a sa puno egzibicija, kako bi opravdali poverenje publike. Takodje se težilo prikazivanju jedinstva i timskog duha, bar približnog onom koje smo zadnjih nekoliko dana mogli da vidimo u celoj Srbiji.

Novac koji je prikupljen bice poslat kao pomoc žrtvama stravičnih poplava koje su zahvatile na hiljade nasih sugradjana.

U planu gimnazijalaca je, takođe, još jedna akcija, sada umetničkog karaktera, ali o tome će svi biti blagovremeno obavešteni.









Nadamo se da će ova pomoc, ma koliko mala bila, biti i podstrek ostalima da podrže ovakve akcije i vrate veru ljudima kojima je ona trenutno najpotrebnija.











(Za bolji prikaz fotografije - kliknite na istu)

No comments:

Post a Comment