Wednesday, January 29, 2014

Gimnazijalci u svetu novinarstva

Tekst priredila: Milica Milovanović

Krajem prošle godine je u multimedijalnoj sali naše škole održana prva novinarska radionica. Predavanju i vežbama su prisustvovali svi zainteresovani učenici, a vodič kroz svet novinarstva i novinarskih žanrova je bila Aleksandra Cvetković, diplomirani novinar i bivši gimnazijalac u Aleksincu. Radionice su imale za cilj unapređivanje rada novinarske sekcije, kao i sticanje novih znanja u oblasti pisanja.



 -Kroz dinaminačan radioničarski rad i zanimljivo predavanje Aleksandra je dala prave smernice ka profesionalnom novinarstvu koje će mnogima koristiti. Pored toga, na radionici je bilo i prijatno druženje i radna atmosfera.-tvrdi profesorka srpskog jezika i književnosti, a ujedno i osnivač novinarske sekcije i inicijator čitave radionice, Maja Petrović.

Program rada je bio bogat. Pored teorijskog uvoda, bilo je i konkretnih primera i vežbi gde su učesnici mogli prethodno naučeno da oprobaju u praksi. Takođe, tokom predavanja se mogla uočiti i velika interakcija učenika sa predavačem i izražena zainteresovanost za temu. To da je radionica uspešno protekla govori činjenica da mladi novinari, puni utisaka i znanja, od tada rade punom parom iščekujući sa nestrpljenjem ponovni susret sa Aleksandrom i novim veštinama.







No comments:

Post a Comment