Friday, October 24, 2014

INDIGO

Priredila: Milica Pešić 


U četvrtak, 23. oktobra u punoj sali Doma kulture u Aleksincu, izvedena je predstava Indigo. 


Predstava je rađena u koprodukciji Budva grad teatra, Smart studia i Doma omladine Beograda, po tekstu Duška Premovića i u režiji Branislava Lečića. Drama "Indigo" je priča o ženi u savremenom svetu.
Igrali: Danica Maksimović, Marija Vicković i Branislav Lečić.



Ekipa Hermess Press-a bila je na licu mesta. Branislav Lečić je bio raspoložen da razgovara sa nama.

Da li ste prvi put u Aleksincu i kako Vam se sviđa aleksinačka publika?

·          
·          Nisam prvi put u Aleksincu, dolazio sam i pre, nema mesta u Srbiji gde nisam igrao. Što se tiče publike ona je pokazala veliku pažnju što znači da je zainteresovana za pozorište i sa puno pažnje od početka do kraja je pratila, što mi je veliko zadovoljstvo.
·          
Da li je baš ovaj glumački sastav pomogao da se na ovaj način predstava izvede?

 Da, oni su pažljivo birani za dramu Duleta Premovića. Stariju gospođu koja je zaposlena igra Danica Maksimović a jednu mlađu igra Marija Vicković i treći lik je jedan zaposlenik iz obezbeđenja, koji je na kraju zaprosio lik koji igra Marija.To je neki trougao koji čini prijateljske odnose izmedju žene i žene, gde one sebe prepoznaju kroz problem otpuštanja s posla i onda se zbliže i čuju o sebi što godinama nisu htele ili se nisu ni trudile da saznaju.Takođe tu je i muško ženski odnos u kome čovek beskompromitno hoće ženu i čini sve da bi došao do nje i da ona ujedno i prizna da joj treba baš takav čovek pored sebe.


Viđali smo Vas na malim ekranima all i na daskama koje život znače. Šta od toga više volite?
 Ja radim svoj posao gde god sam, na sceni ili pred kamerama.





No comments:

Post a Comment